This is Photoshop's version  of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.uci elit consequat ipsutis sem nibh id elituci elit consequat ipsutis ...

Follow me on instagram

Contact us

Eighth Avenue 487, New York 
Phone: +387643932728
Phone: +387123456789

Tillsammans gör vi skillnad.

Bombali Health Development (BHD) bygger på idén om att även om små insatser kan kännas som en droppe i havet i en komplex värld, så spelar varje enskild gärning stor roll för den människa man hjälper. Och är vi många som hjälps åt, kan vi förändra världen.

BHD startade år 2017 som en ideell insats av Lars Seligman, pensionerad läkare från Göteborg. På rekommendation av en vän som själv arbetar ideellt åkte Lars till Kamakwie Wesleyan Hospital (KWH) i Bombalidistriktet i Sierra Leone, och blev mycket imponerad av hur man med synnerligen begränsade resurser kunde utföra så mycket sjukvård. Tillsammans med lokal personal reste han varje dag runt i distriktets byar i hälsofrämjande syfte, vilket fick fler människor att söka sjukvård istället för att självbehandla med exempelvis giftiga örter, som traditionellt används för att förebygga och behandla sjukdomar.

Lars Seligman

Efter sitt första besök återvände Lars till sjukhuset och arbetade på egen bekostnad ett par perioder. Hans närmaste vänner och familj stöttade ekonomiskt, och följde hans arbete genom de dagboksanteckningar han lade ut på Facebook under 2016. Så spreds kännedomen om hans arbete och engagemang, bidragsgivarna blev allt fler, och det blev uppenbart att det fanns ett engagemang hos många att bidra till en annorlunda värld. Tanken på att starta en förening som stöd växte sig starkare, och den bildades i april 2017. Föreningen arbetar i Sverige med att samla medel till stöd för att driva sjukhusets barnavdelning, samt för hälsoupplysning i regionen. Lars reser regelbundet till Kamakwie för att arbeta som läkare, och för att bidra i administrationen. Även andra frivilligt arbetande från Sverige hjälper till i arbetet. Sannolikt räddar Kamakwie Wesleyan Hospital upp emot 10 000 liv/år.

Få en inblick i verksamheten genom vår blogg, och följ oss genom glada upplevelser, svåra stunder och helt fantastiska tillfrisknanden.

2019 ÅRS ALMANACKA FINNS NU ATT KÖPA!

Köp Bombali Health Developments almanacka! Liksom förra året bygger den på tolv fantastiska bilder av människor i Sierra Leone, tagna av fotograf Jan Kwarnmark. Alla intäkter för almanackan går direkt till verksamheten.

Följ vårt arbete!

Få en inblick i verksamheten genom vår blogg, och följ oss genom glada upplevelser, svåra stunder och helt fantastiska tillfrisknanden. Glöm inte heller att gå med i vår Facebook-grupp!

Varje krona spelar roll.

Tack vare att alla bidrag går direkt till verksamheten, gör varje krona stor skillnad direkt. Du kan stödja vår verksamhet genom att bli månadsgivare, köpa gåvobevis, skänka en engångssumma eller att sprida kunskap genom att anlita oss för föredrag.

SÅ HÄR MYCKET GÖR ERA BIDRAG

25 SEK

Bota ett barn med malaria

200 SEK

Bota ett svårt sjukt barn med malaria och rädda liv

650 SEK

En livsavgörande operation av ett barn inklusive alla läkemedel

1 400 SEK

En månadslön för en sjuksköterska inklusive alla sociala kostnader och semesterersättning

21 000 SEK

En månadslön för all personal på barnavdelningen (15 personer) inklusive alla sociala kostnader och semesterersättning

80 000 SEK

Månadskostnaden för driva avdelningen inklusive lab, röntgen, mediciner, medicinteknisk utrustning, mat, personal och kirurgi

Bilder från Sierra Leone.

Jan Kwarnmarks fotografier från januari 2017 kan du nu beställa som tavla, och samtidigt stödja sjukvårdsarbetet. Allt överskott (minst 1000kr/tavla) går direkt till verksamheten.