Kvällens post.

Hej! Åter lugn dag. 4 nya barn i natt och flera, vet inte hur många, idag. Ett nyinkommet barn med malaria hade upprepade kramper och några hade lågt blodvärde men annars är de barnen stabila. Barnet med misstänkt TBC-hjärnhinneinflamation är oförändrat men jag tittar bara helt kort på honom för att undersöka närmare senare. Det kan ta tid innan vi vet hur det går. På mansavdelningen en man som haft omfattande hudinfektioner på båda ben. Nu saknas hud, underhud och en del muskulatur på baksidan vänster ben och han har omfattande huddefekter och mindre muskeldefekter höger ben. Begynnande ”liggsår”. Jag har tur för precis då kommer sjuksköterskan som rehabiliterar förbi och jag visar upp patienten för honom och han förstår precis. Jag ändrar hans mediciner en del. Jag visar också kvinnan med liknande skada och han lovar att ta hand om henne också. Tittar på några andra patienter också och går sedan hem. Efter maten en träff med en mycket kär vän (John Blund). Läser går promenad och efter kvällsmaten tillbaka till barnavdelningen. Det visar sig att föräldrarna försvunnit med barnet misstänkt TBChjärnhinneinflammation antagligen för att ta honom till en örtdoktor. Suck. På avdelningen en 7-årig flicka med malaria sedan en vecka och 30 i Hb.
Således har jag i stort sett respekterat vilodagen idag och hoppas att det är mycket att göra i morgon.
Stor kram. Vi hörs i morgon. Och dessutom extrakram och tack för Ni läste.