Lugn dag

Mycket lugn dag idag. På morgonen gick jag igenom avdelningarna för vuxna. En 15-årig kille som jag såg igår hade haft en omfattande hudinfektion hela vänster underben och stora delar av låret. Ingen överhud finns. Såret helt rent. Problemet är att vi inte kan hudtransplantera eftersom vi inte har den speciella hyvel som behövs. Inga sökte därför på nätet för att se om vi kunde skaffa en sådan. Hon kom i kontakt med Thore Laggeby på Dixa medical. Det visade sig att man hade en sådan som var obetydligt skadad och som vi kunde få gratis. Behöver vi fler saker så får vi dem för inköpspris. Dessutom lovade Thore att komma förbi i morgon med hyveln och lite andra saker. Vilka människor det finns.
Hannah gick rond på barnavdelningen och det var ganska okej där. Ett stort bekymmer var det gravt undernärda barnet. Vi diskuterade en stund med föräldrarna och tyckte att vi eventuellt hittat en utmärkt lösning. Vi ska diskutera färdigt denna lösning i morgon. Mamman positiv till hormonstav som skyddar mot graviditet i minst 3 – 5 år. BHD betalar.

För övrigt lite småpyssel. Några patienter på pol varav en kvinna, 35 år, hade extremt svullna leder. Börjar med Diclofenac och eventuellt cellgifter snart. EKG-apparaten som kom i containern fungerar utmärkt. Tack Human Bridge.
Tack för att Ni läst om denna stillsamma dag. I morgon möte om bybesök och i övermorgon börjar de.
Kramelikramkramkram
Lasse