Buskisteatern nådde fram!

Kort kvällsrapport: Var bara på barnavdelningen idag bortsett från att jag tittade till den nyförlösta kvinnan vid några tillfällen.

Barnavdelningen hade i morse bara en ledig plats. Undersökte samtliga barn. Lyckades bara skriva ut sju barn. Inget barn livshotande sjukt. Flickan med den långdragna febern har åter fått mer feber och är mer andningspåverkad. Jag pratade länge med mamman om hosta hos flickan och alla i grannskapet utan att få så mycket napp. Flickan hade dock nog hostat i några veckor för ca två månader sedan. Jag undersökte flickan mycket noga och tycker att andningsljuden överst på vänster tunga är för grova. Vi börjar med TBC-behandling idag. Kvinnan på förlossningen har faktiskt förbättrats. Ytligt medvetslös, nästan vaken. Hon rör inte på vänster kroppshalva. Förnyat malariaprov åter negativt. Således en bra och tråkig förmiddag.

Byarna: På den första bilen vi skulle ta för att åka till byarna var batteriet slut så vi bytte bil. Även på den andra bilen var batteriet slut men bilen sprangs igång. Bilens fjädring har säkert fungerat en gång i tiden och jag tror inte att jag ljuger när jag beskriver vägarna som ej varande salsgolv. (Fråga gärna Kristina, Agnes eller Jan.) De två byarna idag var båda mycket bra. Fick god kontakt och buskisteatern nådde fram. Byarna var: Kamakonie 2 med 148 åhörare och Kadeuimba med 74 åhörare.

Stor kram, nej stora kramar och det känns konstigt, bra och dåligt att snart vara hemma igen.
Lasse

Bilder av Jan Kwarnmark:
Buskisteater, som sagt, med seriöst budskap. Lasses maratonföreställning börjar ge resultat. Fler barn kommer in tidigare och blir friska fortare. Visst tog jag en massa sådana här bilder i januari, men det var svårt att inte ta nya. Håll till godo och njut av den dansande dervischen.
PS För ovanlighetens skull underdrev han om vägen och bilen. Det appselut skumpigaste och stötigaste jag varit med om. Svett och damm som krydda på moset. Ds

Leave a Reply

Your email address will not be published.