14 eller 15- årig flicka som söker för feber har en helt tät vänsterlunga.

Eftermiddagsrapport: Mycket lugn söndag. Har planerat för p-stavarna som vi ska börja sätta in i morgon. I kväll och i morgon bitti gör Marie JBT reklam i radio vilket kommer att kosta några hundra kronor. I morgon klockan 10 åker vi till muslimska skolan och träffar flickor i smågrupper.

Nå idag då? Alla på barnavdelningen är bättre. Flickan med Antrax (mjältbrand) är aningen bättre och jag förväntar mig tydlig förbättring till i morgon. Flickan med lunginflammation har sakta förbättrats under dagen men behöver säkert några dagar till på avdelningen.

Ny patient: 14 eller 15- årig flicka som söker för feber har en helt tät vänsterlunga med tydlig överskjutning av medellinjen åt höger. (Se bilden nedan.) Thomas satte in ett drän och ut kom en mycket illaluktande grumlig vätska. Personalens rutiner var väl inte helt perfekta men jag tyckte Thomas tålamod var beundransvärt. (Jag är vara åskådare när det gäller denna flicka). Gissar att hon har TBC + anban infektion.

Angående rutiner: den 18-åriga pojken med hjärtsvikt fick Inga som helst biverkningar av insatt behandling. Det kan bero på att han inte fått medicinen detta i sin tur för att man inte hade den hemma. Jag upptäckte det av en ren tillfällighet när jag såg att den inte fanns i hans medicinlåda. Från i morgon bitti får han en likvärdig medicin som finns här.

Det var allt från mig idag, tror jag. Stor kram och oehört stort tack för alla pengar som vi fått igår och idag. Tyvärr har vi en ganska bra bit till målet men detta är definitivt ett klart steg framåt. Några stora kramar till och hej till i morgon

Leave a Reply

Your email address will not be published.