För en drygt timme sen berättar Lars att hoppet är förlorat

Oerhört tråkigt inlägg. Imorse på morgonrundan blir Lasse kallad till avdelningen för att det kommer in ett svårt sjukt barn. Jag kan inget om medicin men det här förstår jag väldigt lätt.

Personalen gör allt rätt men här är ett tydligt fall av att vara född i fel land. Timmarna går men för en drygt timme sen berättar Lars att hoppet är förlorat. Lars har inte bara expertis inom läkaryrket utan även med människor och kultur. Efter samtal med mamman och mormodern beslutar de att de ska få åka hem med ambulans så att barnet kan få somna in hemma där familjen får rå om det enligt deras traditioner.

Att se rullstolen rulla tillbaka tom till avdelningen gör så förbannat ont så ord räcker inte till för att beskriva det. Jag sitter och gråter medans jag skriver detta. Men jag vill att alla som läser detta ska förstå hur tagen Lars blir av barns död också. Vi alla samlas för att prata igenom det efteråt och känslorna fyller rummet. Barn ska inte dö, så enkelt är det.

Det ända som lugnar mig är att jag tio minuter tidigare ligger och gosar med en liten pojke med världens sötaste leende och det gör jag tack vare ER! Lasse i all sin ära men till sist är det era pengar som skapar dessa leenden. Men det gör inte saken bättre just nu. En familj har förlorat ett liv och en vacker son, en son som hade all potential men som antagligen håller på att somna in med sin familj runt omkring sig.

Snälla, snälla, fortsätt stöd detta för det är så jävla viktigt.

Må väl och ta hand om er,
Fredrik

Leave a Reply

Your email address will not be published.