Inför resan! / av Lasse

Nästa resa närmar sig snabbt. På tisdag den 1 november reser vi sammanlagt fem personer till Moyamba Government Hospital i Sierra Leone.
Läkarstuderandena Juliette Olofsson och Vincent Carlberg samt sjuksköterskorna Alex Bottoni och Fredrik Birgersson

Liten presentation av de två förstnämnda:
Mitt namn är Juliette Olofsson och jag studerar på läkarprogrammet vid Lunds universitet. Jag ser väldigt mycket fram emot att jobba med BHD på plats i Sierra Leone, även om det är svårt att föreställa sig helt vad det innebär då det är min första resa till sjukhuset. Jag tror att jag kommer att lära mig mycket och få många nya erfarenheter med mig hem. Kanske kan det vara ett första steg mot att som färdigutbildad läkare arbeta med global hälsa.

Jag heter Vincent Carlberg och studerar till läkare i Lund. Jag älskar att resa, möta nya kulturer, och hamna i nya situationer. Innan läkarprogrammet gick jag på Öckerö Seglande gymnasieskola. På sjukhuset kommer jag att arbeta som hjälpreda. Att åka till Sierra Leone med BHD känns spännande, men också väldigt nervöst. Jag har ingen aning om vad jag ska förvänta mig, och därför längtar jag efter att få komma fram till sjukhuset och få börja jobba. Förhoppningen är att jag ska kunna göra nytta väl på plats.
Jag hoppas också att jag ska ta med mig mycket erfarenheter hem, och att jag i framtiden kan komma tillbaka, och kanske då hjälpa till som färdig läkare.

Jag Lars tycker att det ska bli mycket stimulerande och lärorikt att få resa i detta sällskap.

Här i Sverige har det också hänt lite. Jag har berättat om vår verksamhet för niondeklassarna vid Djupedalskolan i Mölnlycke, vid Neonatalsektionen vid Universitetssjukhuset i Lund samt Global Barn- och Ungdomshälsa Barnläkarföreningen, De två sistnämnda i huvudsak virtuellt. Det var mycket roligt och givande på alla tre ställen.
Containern är på god väg och som Ni kan se på bilder nedan beräknas den komma fram 31 oktober. Det kunde inte vara bättre tajmat.

Det går allt bättre vid sjukhuset men vi har alldeles för få barn och huvuduppgiften nu är att göra många bybesök som ju var så framgångsrika när vi var i norra Sierra Leone.