Idag fyller jag 80 år och jag önskar mig många presenter.

Hej alla kära vänner!

Ni kanske har sett att det varit oroligt i Sierra Leone igår. Idag förefaller allt vara helt normalt bortsett från att en del grovt kriminella personer är på flykt.

Idag fyller jag 80 år och jag önskar mig många presenter.

Först en bakgrund. Sedan knappt tio år arbetar Inga och jag med barnsjukvård i Sierra Leone. Trots ganska mycket problem med korruption tycker jag att verksamheten varit mycket framgångsrik. Vi samarbetar numer med universitetet i Njala och har i stort sett helt sluppit korruptionen. De 23 personer som vi för närvarande har anställt arbetar alla alldeles utmärkt.

Det behövs ju en hel del pengar för att driva verksamheten och vi är till allra största delen beroende av privata givare. Många privata givare är månadsgivare och det ger oss en stabilitet och gör det möjligt att våga fortsätta. Lite siffror: Att behandla ett barn för livshotande malaria kostar ca 200 till 250 kronor. Att behandla ett barn i öppenvården för malaria kostar ca 20 kronor. När vi arbetade i norra Sierra Leone minskade vi dödligheten på avdelningen från ca 7 % till knappt 1 % och ökade antalet intagna barn från ca 1 000 till ca 10 000 barn/år. Våra administrativa kostnader har under åren varierat mellan 2,5 % och 6 % normalt knappt 4 %.

Jag önskar pengar till BHD (Bombali Health Development) som vår organisation heter. Mest av allt önskar jag att Ni blir månadsgivare men är förstås även mycket tacksam för engångsbelopp. Vi har 90-nummer.

Mycket stort tack för att Ni också vill hjälpa till att rädda liv i världens näst fattigaste land. Jag lovar att Ni gör skillnad.

Stort tack
Lasse

Bombali Health Development
www.bhdafrika.se
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro: 900655-2