Behöver nog skriva av mig i kväll

Innan jag berättar måste jag påpeka att upptagningsområde är mycket stort och därför ser man saker man mycket sällan ser hemma. Thomas har inte haft någon patient som denna.
När jag är på sjukhuset för att titta till den svårt sjuka kvinnan kommer några personer halvspringande med ett gråtande 2 veckors barn. Det har blod i munnen på barnet. Direkt syns att läpparna är svullna så första tanken är förstås olyckshändelse. Barnet är alldeles svart på tungan och mjuka och hårda gommen samt över tandraderna. Brännskada till vänster på halsen. Bakgrundshistorien är inte så rolig och jag hoppar över den. Barnet har fått stark bas eller syra i munnen. Vi ger det mjölk för att neutralisera om möjligt osv. Antibiotika. Vätska. Sätter in sond och barnet spottar kraftigt missfärgad saliv. Jag får hjälp av både Kristina och bakjouren på giftinformationscentralen. Polisanmälan förstås. Nu ringer de om svårt sjukt barn så Nu får jag gå, god natt kram och fy f-n.