Kvällsrapport

Kvällsrapport. Bodil skrev det så bra i ett inlägg, det man ofta känner. Man vill tacka högre makter när det går bra och ibland så vill man ju verkligen falla på knä och be om hjälp åt en patient av dessa makter. Samtidigt vet man ju att det inte finns några högre makter. Det känns mycket konstigt.

Ja, nu uppföljning av några patienter och någon ny.
Kvinnan med misstänkt blodpropp har nu normal syremättnad när hon andas luft. Det kan bli besvärligt med uppföljningen med denblodförtunnande medicinen. Eventuellt får hon stanna i Kamakwie lång tid om vi inte hittar någon annan lösning.

Pojken med var i lungsäcken är mycket bättre. Han är tappad på 1,1 liter rent var. Sannolikt är orsaken TBC men vi vet ännu inte och vi ska utreda vidare. Bild på honom nedan.

Det nyfödda barnet med blodförgiftning är helt återställt.

På barnet med frätskadan åkte sonden av oklar anledning ut trots att vi fixerat den mycket ordentligt. Det är nu för sent att lägga in en ny. Barnet blir allt sårigare i munnen och på läpparna men får i sig mjölk. Om det slutar dricka har vi allvarliga problem men det är ingen ide att ta ut problem i förväg.

I går kväll ringde Agnes från avdelningen om ett barn med 113 i andningsfrekvens. Barnet hade dubbla stora lunginflammationer. Idag är det klart förbättrat men vi måste nog vänta tills i morgon innan vi blåser faran över. Om det överlever så räddade definitivt detta telefonsamtal barnets liv.

Ganska många in och utskrivningar idag. Alla barn idag i så gott skick att jag inte är orolig.

Nu några negativa (och positiva) tankar om hur man kan samarbeta för att hjälpa. Att hjälpa till med stora projekt verkar inte vara så lätt. Vi har sett att en stor del, ibland lejonparten inte kommer rätt. Man kan förstås inte generalisera för mycket men sådana stora projekt är mycket svåra. Det känns nu absolut rätt att bara samla in pengar till en begränsad verksamhet där man har detaljkontroll och samarbetar med ”rätt” människor. Jag tycker själv mycket illa om vad jag skriver men man måste ju vara realist. Således är jag helt säker på att BHD samarbetar på rätt sätt och jag tycker att resultatet talar ordentligt för det (fast jag är ju väldigt subjektiv (och stolt)) över vår verksamhet här.

Multikram
Lasse

Leave a Reply

Your email address will not be published.