Hon är fortfarande mycket skör, men inga andra barn oroar.

Sista brevet från Kamakwie för denna gång. Barnavdelningen helt odramatisk. Ca 10 utskrivna barn. De tre som är insatta på TBC-behandling har möjligen blivit lite bättre. Den förfärligt magra och ledsna flickan från igår är lite piggare och verkar må bättre efter försiktig uppvätskning. Hon är fortfarande mycket skör, men inga andra barn oroar.

Jag tittade även på några patienter på vuxenavdelningen. En kvinna gravid i vecka 32 med havandeskapsförgiftning och en man i 70-årsåldern med allvarlig leversvikt.

Byn Bamoi med drygt 250 åhörare var trevlig. Jag träffade där en pojke som varit svårt sjuk och som nog klarade sig tack vare råd på mitt medicinska nätverk. I väldigt många byar träffar jag före detta patienter. Ibland kommer människor fram till mig och tackar. Jag tar emot och försöker att inte se ut som ett levande frågetecken, eftersom jag aldrig känner igen någon. Jabbie däremot kan berätta massor om hon träffar föräldrarna eller barnen. (Han som låg på plats P21 med hög feber …..)

Sedan åkte vi till byn för att hämta den förlamade pojken. Han hade tyvärr ändrat sig och ville inte följa med. Släktingar försökte intensivt att övertala honom men han var säker på att han inte ville. Han erbjöds att få komma när han ville men då får någon annan än vi fixa transporten. Hoppas innerligt att han inte får stela leder eller sår nu när han stannar kvar i byn.

Det var allt för idag. Bortsett från att pojken inte följde med så blev det ytterligare en bra dag.
Stort tack till Er alla som följt med på resan. Vi får se om janbilder kommer idag.

Kramelikramkramkram
Lasse

Leave a Reply

Your email address will not be published.