Här är lördag en vanlig arbetsdag.

God kväll och fortsatt trevlig helg.
Här är lördag en vanlig arbetsdag. I morse bara 23 patienter på barnavdelningen. Tyvärr gick det bara att skriva ut ca 10 barn. Ett av barnen var den kritiskt sjuka pojken som nu var helt återställd. Inget barn har försämrats eller är kritiskt sjukt. Det är så skönt att slippa vara orolig.

På eftermiddagen arbetade jag lite med olika kostnader som jag beskrev tidigare att jag skulle göra. Det finns nog vissa möjligheter att göra något där. Ett problem vi har är de dåliga diagnostiska möjligheterna. Bland annat därför ges mycket antibiotika. Jag har tittat på nätet efter en CRPmätare som har billiga testremsor men inte hittat någon. Har någon kontakter som gör att vi kan hitta en sådan vore det fantastiskt speciellt om den samtidigt mäter blodvärde. Det skulle göra vården bättre och spara in ganska mycket pengar på minskat antal blodtransfusioner och mindre antibiotikaanvändning.
Tyvärr är avdelningen nu på kvällen överbelagd, tänkte gå dit och se om det trots allt går att skriva ut.
Idag bara en dålig bild på hur man slår gräs med machete (trädet döljer macheten).

Kramkram
Lasse