Tyvärr flera örtförgiftade patienter men betydligt färre än tidigare.

Åter en utmärkt dag.
Efter morgongudstjänst med nattvard så gick jag till avdelningen. Efter stund kunde vi börja ronden och skriva ut patienter. Tyvärr var det flera örtförgiftade patienter men enligt Jabbie betydligt färre än tidigare. Två allvarligt förgiftade och en livshotande. När jag gjort en dryg tredjedel av avdelningen blev jag kallad till mottagningen där paramountchefen (motsvarar ungefär landshövding) väntade som patient och konsultationen tog en bra stund.

När jag här färdig var ronden färdig och 17 patienter hade skrivits ut. Ett bekymmer är att visserligen kan de flesta patienterna skrivas ut inom en till två dagar men det finns alltid några få som stannar kvar längre tid och binder upp allt fler platser.

Därefter tittade jag på några vuxenpatienter tillsammans med den utmärkta Dr Pharxzo. Därefter träffade vi de flesta av de övriga medicinförskrivarna, då jag ville diskutera medicinförskrivningen och även viss provtagning. Dr Pharxzo var ett utmärkt stöd och jag är mycket nöjd med resultatet av mötet.

Några patienter: en pojke på 6 månader som kom in i går kväll med svår lunginflammation har försämrats något med lite dålig syresättning och ordentligt ansträngd andning. Jag är klart oroad för honom och går förstås tillbaka senare och tittar till honom.
Ett tvillingpar på 4 månader har en svår hosta sedan 4 dagar. Tror att det kan vara kikhosta så dom får ett antibiotikum som även hjälper mot det.
Flickan med skadade ben som eventuellt kan bli opererad: jag tittade igenom hennes röntgenbilder och de är antingen för gamla eller för dåliga. Jabbie åkte till Makeni och hon följde med för att röntgas så att vi har bra bilder att bifoga remissen.
En gammal kvinna, dvs hon är äldre än jag är mycket svårbedömd men hon kan ha en djup depression och vi behandlar för det. En annan kvinna, kommer inte ihåg hennes ålder, kom in för några dagar sedan med en mycket stor stroke. Jag gissar en stor blodpropp i det mellersta och viktigaste blodkärlet till hjärnan. Hon har försämrats och har tecken svullnad och jag tror att hon har mycket kort tid kvar. En person som arbetar här sedan många år, och som jag tycker mycket om, opererades för 5 dagar med en stor bukoperation. Han mår mycket bättre.
Statistik: 17 ut idag. 15 in hittills. 24 patienter.

Sammanfattning: allt rullar på på ett bra sätt. Tack till alla här för ett gott samarbete. Ni gör ett enastående arbete.
Bilderna: två söta flickor jag precis träffade, två bilder från dagens öppenvård med ber än 100 patienter, varav jag tittade på några samt morgonens andakt.

Bamsekram från en synnerligen nöjd och lycklig Lasse ( som dock längtar hem ganska ofta)