Tyvärr har vi ont om blodpåsar, bara 150 så de räcker bara dryga två veckor om vi snålar.

Godtrevlighelg!

Utmärkt dag idag. I går kom ett mycket trevligt engelskt läkarepar hit. Hon är gynekolog och han intensivvårdsläkare. Dom är i dryga 40-årsåldern och har en enorm erfarenhet av arbete i låginkomstländer. Bland annat har dom arbetat två år i Bangladesh och ett långt tag i Irak.

Dagen har varit lugn. 27 patienter på barnavdelningen och jag vet inte hur många vi skrev ut men det hår kommit in fler så det är ganska trångt. Det flesta av de nyinkomna barnen var ganska bra med minst 5 – 6 var ganska medtagna. Tyvärr har vi ont om blodpåsar, bara 150 så de räcker bara dryga två veckor om vi snålar.

Efter lunch blev vår gynekolog akut kallad till operation. Där var det en komplicerad och något absurd situation. Situationen blev betydligt absurdare när man försökte lösa den och vi hjälpte till och allt slutade så bra som det kunde mycket tack vare mina erfarna kollegor och jag tycker att jag kunde hjälpa med lösningen.

På barn är den svårast sjuka pojken med malaria bättre men det går inte ännu att utesluta hjärnskada på honom. Tyvärr. På en flicka klar misstanke om att hon smittats av mamman med en botbar sjukdom, som utan behandling kan bli mycket handikappande, men hon blir nu helt frisk.

Jag glömde berätta om en händelse från igår som upprepades idag. Plötsligt fick jag en kram av en kvinna med barn, både igår och idag var barnet i 3-årsåldern. Kvinnorna tackade mig så mycket. Personalen frågade om jag kände igen kvinnorna och barnen och jag ljög ett ja. Både mammor och pappor är så tacksamma för vad vi gör och som jag sagt tidigare så är det är det riktigaste och viktigaste jag gjort i mitt yrkesliv.

Maja som hjälper oss så mycket via FAB Agency tycker att jag ska avsluta mina inlägg med vårt swishnummer. Jag tycker att det är svårt men då får verksamhet är så beroende av Era gåvor speciellt de vi får regelbundet varje månad så gör jag ett försök att skriva vårt numner fast det känns konstigt: 123 25 25 160.

Stort tack för att Ni läst om denna väldigt bra dag. Det har faktiskt hänt ganska mycket men egentligen i stort sett bara bra eller mycket bra saker. Stor kram och hej för några timmar.
Lasse
Bilden visar Fatime och mig när vi går med de saker Ni har skänkt till barnavdelningen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.