Får verkligen hoppas att det inte är diabetes för i så fall får vi stora problem.

Problem!
Verksamheten här går utmärkt och jag kommer till den senare, men vår ekonomi är inte bra. Många bäckar små och även några stora blir inte riktigt den å som vi behöver i BHD. Kostnaderna här är ca $8500/månad och jag hoppas att de nu minskar med ca $1000. Räknar med att en del syns direkt och resten inom en till två månader. Vi behöver ffa fler månadsgivare, men även gåvor är förstås väldigt välkomna. Sedan behöver vi sälja 1000 kalendrar. (Kostar 225 +frakt. Har tyvärr inte sett dem i verkligheten ännu, men på bild ser de helt perfekta ut.) Om vi lyckas ger det en inkomst på ca 200 000 kronor. Så köp denna fina kalender, köp till Er själva och som gåva. Länk:

https://www.bombalihealth.nu/kop-almanacka/

Helgrappprt:
Igår var det lugnt. Vi hade bara 17 patienter. Bara ett problem. På kvällen blev jag uppringd av Phillip då föräldrarna ville ta hem den absolut sjukaste patienten, hon med lunginflammation som jag tidigare berättat om. Hon syresätter sig alldeles otillgängligt utan syrgas. Jag gick till avdelningen och träffade mamman, pappan och pappans storebror. Som traditionen är här var det storebrodern som förde talan. Jag förklarade flickans sjukdom och hur vi behandlade och varför. Jag tyckte att vi hade ett bra samtal. Därefter fick de tre resonera själva. Vi blev tillbakakallade när de resonerat färdigt och de hade bestämt att helt följa våra råd. Jag tycker att det är helt underbart att träffa sådana människor. Vi har fullständigt olika ingångar i resonemanget. Dom tror bland annat på örter och trolldom och jag på läkekonsten. Och de accepterar min mycket avvikande uppfattning på bara 30 minuter. Vilka människor. Idag är flickan något bättre men tyvärr fortfarande mycket sjuk.

En annan flicka från igår, på två år hade en cp-skada nämligen spastisk parapares och hon kommer tyvärr nog aldrig att kunna gå.

En mycket orolig mamma hade sökt vård på tre olika ställen och fått tre antibiotika som flickan tog alla. Förklarade för den vetgiriga mamman.

Idag har det kommit ganska många barn men bara ett fåtal är inlagda. Tyvärr två undernärda barn där det ena är svårt undernärt (7 månader, 3,8 kg). I båda fall verkar dåliga kunskaper vara huvudorsaken.

Ett pojke hade ordentliga frätskador på tungan, antagligen av giftiga örter men inga skador gom eller svalj så det ser bra ut.

En 1,5 årig pojke såg inte alls bra ut. Han hade 16 i blodsocker. Kontrollerat värde. Får verkligen hoppas att det inte är diabetes för i så fall får vi stora problem.

Jag får be om ursäkt för allt mitt pengatjat men det går så utmärkt här att jag inte ens vill tänka tanken att vi måste lägga ner av ekonomiska skäl.

Stor kram från en mycket nöjd doktor som dock inte lyckades respektera vilodagen hittills.
Lasse

Bilderna:
Inga säljer almanackor på Rotary
Risskörd precis utanför sjukhuset (det kommer att komma färre men tyvärr troligen sjukare barn under risskörden. Sköter man inte den kommer man att svälta.)
Del av sjukhuset
2 myrbilder. Soldaterna (de med det stora huvudet har ett mycket smärtsamt bett.)
Fotboll viktigt
Jag tycker att det alltid är för varmt men får nog inte medhåll av Nelson
Vid ormbett gör man några små ytliga snitt och sätter på en svart sten som enligt folktro (som omfattas av alla här) ska suga upp giftet. Om man dessutom knyter en växt högra upp så ska inte giftet spridas. När det gäller denne patient så här ormen med stor sannolikhet inte injicerat något gift.

======================================
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580