Tre barn har avlidit på tre dagar där leverskador varit kraftigt bidragande.

Bra och katastrof.

Jag vill dock börja med reklam. Nästa år kommer vi att ha 90-nummer och då kunna vända oss till institutionella givare och detta är helt nödvändigt för att vi ska kunna fortsätta. För att få dessa givare att ge oss pengar behöver vi fler medlemmar. Om De flesta i denna grupp blir medlemmar skulle det betyda ofantligt mycket för våra möjligheter att hjälpa barnen här. Anmäler Ni Er nu så gäller medlemskapet hela nästa år. Det kostar 200 kronor och förutom att vi har större möjligheter att få pengar så räddar Ni ett sjukt barns liv med Era 200 kronor. Så snälla nu….

https://www.bombalihealth.nu/bli-medlem/

Nu till dagen. Igår skrev jag ut 19 barn och idag hade vi därför bara 23 på morgonen. Berättar nu om några. Glöm inte bort att jag berättar bara om den lilla minoritet som är extra problematisk, för det allra mesta går det strömlinjeformat, som för de 19 barn som jag skrev ut.

Pojken som hade lågt blodsocker och tecken till leversvikt avled tyvärr som väntat i natt. Tre barn har avlidit på tre dagar där leverskador varit kraftigt bidragande. Hoppas verkligen att vi får möjlighet att åter informera om örterna och annat i byarna. Antalet leverskador är dock färre än tidigare så visst har vi gjort nytta.

I går kväll med jag uppringd då föräldrarna absolut ville ta hem ett barn med svår lunginflammation, något som säkert skulle döda flickan, då hon inte alls kan syresätta sig tillräckligt på luft. Det hela var i det närmaste identiskt med barnet från förra veckan bortsett från att jag var alldeles för klumpig i går. Pappan ville absolut ta hem barnet. Det gick absolut inte att få mamman att ge uttryck för något. Pappan gick ut två ggr under samtalet utan att jag mitt dumma fån fattade något. Jag skulle precis börja hota med paramountchefen (motsvarar ca landshövding och jag känner honom väl), polis osv när hjärnan trillade på plats. Varför gick mannen ut? Givetvis för att fråga den som bestämde. Denne någon var farfa,r och när vi bjöd in honom till samtalet löste sig det hela på 15 minuter på bästa sätt. Jag har pratat med föräldrarna några gånger idag. Flickan är tveklöst bättre men fortfarande absolut syrgasberoende. Föräldrarna accepterar utan problem att hon stannar kvar.

Tidigt i morse blev jag tillkallad men jag tycker nog att det var i onödan fast månen var väldigt fin (se nedan).

Idag har det varit ganska lite att göra, gått rond och lyckats skriva ut ganska många barn. Jag är dålig på att vara tuff men idag har jag verkligen varit det och skickat en pojke till mansavdelningen trots att föräldrarna inte kan betala och jag vet vad det innebär men vi måste hålla på gränserna. Vi har talat om det inom personalgruppen också.

Har samtalat en stund med Carrie Jo som var på besök för att ffa träffa mina engelska kollegor. Vi pratade om ekonomi och det framgår klart att någon ekonomisk hjälp därifrån kommer vi inte att få.

Jag har faktiskt svårt att tala om katastrofen men här kommer den. Jag satt och pratade med några sköterskor när plötsligt en man rusade in med en ca 9-årig medvetslös pojke i armarna. Lade, nästan slängde ner pojken på närmaste säng. Vi rusade fram för att kunna hjälpa pojken. Ormbett i höger ankel som vanligt täckt med svart sten och växter omlindat ovanför. Dem underbart fina pojken var i djup chock med knappast några kännbara pulsar och han avled efter ca 30 sekunder. Det var så vedervärdigt, hittar inget bra ord, att se denna fina friska pojke ligga där död. Han såg helt levande ut. Pappan kom efter ca 15 minuter, svepte in pojken ett ett stycke tyg och bar ut honom. Jag var chockad och önskade att allt var en riktigt ond dröm, men det var det ju inte. Det är skönt att gråta. Vad som hänt det vet jag inte i detalj men ormen var sannolikt en västlig grön mamba och eftersom vi inte har något motgift så hade inte kunnat rädda honom även om han kommit tidigare. Mambors gift påminner om kobrans fast är värre. De påverkar nervsystemet på flera olika nivåer och förlamar även hjärtat. Man kan avlida redan på mindre än 30 minuter efter bettet. Det är omöjligt att helt beskriva känslorna efter denna händelse. Nu har 4 barn avlidit på 4 dagar och det är ju alldeles förfärligt obegripligt.

Nu räcker det.

Tack för idag och jättekram
Lasse

Bilderna: Grapefrukterna går mognat och de är så goda.
Nattbild

======================================
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580