Föräldrarna hade behandlat skadan med ekorrskinn och örter

Idag under morgonronden kommer en pojke ca tre år in med brännskada på skinkor och insidan av vänster lår. Pojken hade får kokande vatten på sig för ca fyra dagar sedan. Föräldrarna hade behandlat skadan med vad de trodde var bästa sättet vilket var ekorrskinn och örter. Sån tur var hade pojken ännu inte fått bakteriespridning till blodet utan endast såret var infekterat. Han fick smärtstillande medicin innan vi påbörjade rengöring av skadan.
I det material som vi haft med oss och där många av er läsare har hjälpt till att samla in, fanns bandage som inte fastnar i såren. Sån fantastisk tur för denna pojke att slippa allt för smärtsamma omläggningar framöver.
När vi precis var klara med första barnet kommer nästa en något yngre pojke ca två år, med brännskada på höger kind, öra, höger hand, arm och lår. Denna pojke hade kommit nära brinnande gräs. Skadan hade skett samma morgon och föräldrarna hade tagit honom direkt till sjukhuset. Lasse tackade båda föräldraparen att de hade tagit sina barn till oss och inte låtit dem vara kvar hemma med så svåra skador. Båda barnen kommer att få stanna på avdelningen ca en vecka då det kommer att ta tid att läka.
Ni ska veta hur oändligt tacksamma alla är för era bidrag och gåvor. I morse kom en delegation på 4 personer från kyrkan hit för att välkomna oss. Jabbie bad oss hälsa och krama alla er där hemma och tacka för all hjälp de får från er. ❤️
Varma Hälsningar från Kristina Fredrik och Maria.
———————-
Bombali health development
www.bombalihealth.nu
Swish 1232525160
Bankkonto 5003 10 15603 SEB
Bankironummer 5208-8580

Bilden visar en av vattenbrunnarna i byn och en liten ny medborgare i Sierra Leone.

Leave a Reply

Your email address will not be published.