Leversvikt orsakad av örtmedicin

Elisabets rapport
Igår kom mamman till barnet med Downs syndrom tillbaka från sin by på väg till Freetown. Hon fick pengar för resan och en månads kostnader. Att se en så glad och lycklig mamma var stor skillnad gentemot då hon var här förra veckan, alldeles uppgiven över sin situation. Hon var så tacksam. Tack för alla gåvor som gjort det möjligt för oss att hjälpa.
Den svårt hjärtsjuka pojken har inte blivit bättre och Lars har litet hopp om att han ska kunna opereras. Föräldrarna har nu tagit med honom hem till sin by och troligen blir hans liv ganska kort.
I helgen kom det in en pojke med svår leversvikt orsakad av örtmedicin. Han har behandlats på alla tänkbara sätt. Jag vill kalla det intensivvård men utan möjlighet till viktiga analyser eller apparatur. Han har verkligen kämpat hårt. Mamman har suttit hos honom i stort sett hela tiden och varit väldigt ledsen. Tyvärr orkade inte den lille kämpa längre utan avled i eftermiddag. Det var så sorgligt att svepa in den lilla kroppen i ett av mammans tygstycke.
När jag nu skriver om barnen som det har varit något extra tragiskt med så får man inte glömma att de allra flesta barn kommer in dåliga och blir helt friska. Vilken glädje för både föräldrar och personal.
Janne, min man, var orolig för alla farligheter som skulle kunna finnas här t ex ormar. Hittills har jag inte sett någon orm. Men igår sa Lars till mig (efter 14 dagar) att tömma skorna innan jag tar på dom så det inte har gömt sig en skorpion i skon! Det farligaste här tror jag annars är motorcyklisterna som kör fort. Det gäller att vara uppmärksam var hjulspåren finns och så gå på motsatta sida av vägen.
Elisabet
Bilderna:
1. Regnbåge över ”vårt” hus
2. Foto från i morse när staden börjar vakna. Den gula
byggnaden är från Wesleyans huvudkyrka i Kamakwie
3. De pengar som Ni har skänkt till mamman till pojken som
har Downs syndrom
============================================

Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580

Leave a Reply

Your email address will not be published.