Lite sjukvård, många bilder

Jag är i daglig kontakt med avdelningen. Pojken med svår levercirros minskar sin bukvätska i lagom takt nu. Det gick trögt i början. Vet tyvärr inte om han mår bättre.
En ca 5-årig flicka kom in med brännskador från kokande vatten på båda fötter. Skadorna var uppskattningsvis en vecka eller en dryg vecka gamla. Kraftigt lilafärgade efter någon växt och täckta av skinnliknande material samt något som såg ut som gethår. Vi doppade fötterna i ljummet vatten och fick av en hel del men inte allt varför vi lade om men våta kompresser för att man ska kunna ta bort resten dagen efter. Fläckvis ordentligt infekterat, men tack och lov hade inte infektionerna hunnit sprida sig på djupet. Hon blir nog kvar minst en vecka men kommer med all sannolikhet att läka bra då skadorna inte är så djupa. (Bilder nedan).
Vi var inte fullständigt ensamma i bilen till Freetown. 11 personer, två getter, 4 höns samt en massa bagage. Tyvärr hanterades getterna så illa att jag på ett tydligt sätt inte accepterade det och det blev då bättre.
Luften i Freetown är mycket förorenad. Den förkortar livslängden på invånarna här med ca 10 år. Vi bor vid stranden men eftersom vattnet nog bara är drygt 30 grader har vi inte badat.
Jabbie och Edmund förlovade sig igår. Förlovningen var egentligen ett traditionellt bröllop där brudgummens familj gör ett fiktivt köp av bruden. Spännande och intressant. Mycket god mat.
Kyrkbröllop om några timmar.
Kram
Bilderna
2. Flickan med brännskadorna.
3 – 5. Priscillas bröllopspresent.
6. Fyra höns
7 – 11 Längs vägen
12. Del av bröllopsförhandlingen när massor av kuvert med symbolisk summa pengar lämnas över.
18. Trapphallen till vårt hotell
19. Tairu Fofanah Bin Mohamad som är en fantastisk blivande doktor och nära vän.
————————————————————————-
Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro: 900655-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.