Ett sorgligt slut

En något svalare morgon, typ bara 25 grader. Idag blev vi en liten grupp på fem personer som njöt av morgonluften.
På ronden hade vi bekymmer med en kille i 10-års åldern. Han hade legat inne på avdelningen några dagar och fått behandling för malaria, men det är något mer som inte stämmer. Han kräks, har smärtor i huvud och mage, känner sig svag och har tappat vikt. Trots flera undersökningar hittar vi inga ledtrådar till vad det kan vara.
Grabben i sängen bredvid har fått behandling för malaria. Han har även ett ljumskbråck som man ska passa på att operera när han ändå är här. Malarian har gjort att han tappat i blodvärde. Han har fått blod men har ändå bara 34 mg/l. Tina hade ”oturen” att ha samma blodgrupp så hon fick snällt gå och lämna blod. Nu hoppas vi att han mår bättre imorgon.
Vi har till slut fått ordning på de sista kartongerna som vi hade med oss hit ner med material till avdelningen. När vi fixar med detta hörs ett rop från avdelningen. Det är den 10 åriga pojken som börjat krampa. Tyvärr gick det sedan väldigt fort och pojken slutade att andas och dog. Mamman började med sorgesången där flera kvinnor stämde in utanför avdelningen. Pappan blev ensam kvar vid sängen då pojken hade hämtats. Tårarna rann nedför hans kind då han sakta plockade ihop deras få tillhörigheter och lämnade avdelningen. Det känns så frustrerande att ha så lite resurser att tillgå i form av analys av blodprover eller röntgen. Vi kommer aldrig få svar på om vi kunde gjort något annorlunda.
Maria, Tina
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.