En dramatiskt dag!

Vilken dramatik det blev igår! Maria var matt och hade feber. Kan hon ha fått malaria tro… Eftersom vi är i ett land med stor risk att få malaria tyckte Lasse att vi absolut skulle ta ett test. Vi fick med lite övertalning med henne till labbet. Testet var tack och lov negativt. Idag mådde hon bra igen.
På avdelningen var det relativt lugnt. Ett barn är kritiskt sjuk, medvetslös och ligger med syrgas. Hon får det bästa malariabehandlingen och vi hoppas på snar bättring.
Efter att ha sagt hejdå till våra vänner i och runt sjukhuset var det dags att bege sej till flygplatsen. Resan tar ca fem timmar så vi startade i god tid för alla eventualiteter som kan hända efter vägen. De två första timmarna satt vi mer i luften än på sätet pga alla gropar. Bilen svängde hit och dit och upp och ner. Med små marginaler missade vi alla motorcyklar och fotgängare. När vi kom halvvägs var det dags att byta kopplingen. På något sätt lyckades chauffören snabbt åtgärda detta problem och resan kunde fortsätta.
Då vi till slut kom fram till flygplatsen kände vi att vi var på väg hem. En natt på flyget och sedan skulle vi ha landat i Bryssel. MEN SÅ BLEV DET INTE. Det är ju covidtider. Trots att vi hade läst alla instruktioner vi kunde hitta på nätet till och från Sierra Leone hade vi missat att det skulle ha tagits ett covidtest 72 timmar innan utresan av någon anledning som vi inte begriper. Så nu hörde vi precis flyget starta och här sitter vi kvar på marken. Lasses fru Inga har lyckats boka om oss med ett flyg som ska gå på onsdag. Nu hoppas vi på att testet ska vara klart och negativt till dess.
Maria Tina
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.