Hit går pengarna

Lite ekonomi och lite nytt. Nu när det är 9 månader till julafton tänkte jag berätta vad alla går Era gåvor till. 2,8 % går till administration. Det är bankostnader (1,75konor/Swish, + växlingskostnader), kostnader för revisor och för att få 90-nummer. Ca knappt en tredjedel, varierar mycket från månad, går till mediciner och ungefär lika mycket till personalkostnader. Ca en tiondedel är kostnader för mat och något mindre är kostnaden för alla undersökningar. Sedan har vi kostnader för olika tekniska produkter där kanyler är dyrast. Små kostnader för journalpapper. Dessutom betalar vi för kirurgi, ca 350 kronor/operation. Dessutom diverse småkostnader som bränsle till bilen när man köper mat. De som arbetar för BHD betalar själva sin resa och uppehälle. BHD betalar för resan mellan flygplatsen och sjukhuset = $ 120/enkelresa. Detta för att den resande får inte får ta med så mycket eget bagage utan istället utrustning till sjukhuset. Dessutom betalar BHD försäkring som uppgår från några 100 kronor till drygt 1000 beroende på ålder (jag är dyrast) per volontär.
Dagen: Påtagligt sjuka patienter. En flicka på ca 5 år kom in djupt medvetslös och började först vakna till efter 3 dagar. Nu efter 5 dagar börjar hon bli riktigt pigg och hon kan mycket väl klara sig utan handikapp. Malaria och/eller hjärnhinneinflammation är diagnosen och jag tror mest på hjärnmalaria.
Pojken från igår med svår leversvikt är fortfarande kritiskt sjuk och jag är fortfarande mycket orolig för honom.
Några små mycket sjuka barn, där vi inte har någon klar diagnos. En, några månader gammal undernärd flicka, har feber som inte svarar på någon behandling. Vi börjar behandla henne för TBC. TBC-medicinen har varit slut ett tag, men finns nu åter.
Några viktiga samtal har jag även hunnit med. Det är slående hur stor skillnaden är mellan hur man styr en organisation här och hemma. På lördag ska all personal och jag träffas för ett formellt möte.
Jag är visserligen mycket kär i Inga, men skulle ändå kunna tänka mig att gifta mig med både luftkonditioneringen och fläkten här. Det är nämligen väldigt okallt.
Nu ska jag till avdelningen
Stor kram på Er alla, givetvis med hänsyntagande till alla Coronarestriktioner.
Lasse
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.