Häng med på vår resa!

Hej!
Stéphanie heter jag och är Lars sidekick denna resa!
Det blir första gången för mig att besöka Sierra Leone och ni kan tro att jag känner mig grön!
Ett ess har jag i rockärmen och det är att jag är ST-läkare i barnmedicin. Jag är den första av mitt slag enligt Lars som har jobbat på sjukhuset. Det skapar väl en gnutta tilltro att jag kan bidra med något vid Lars erfarna sida.
Sjukhusmiljö i låginkomst länder har jag förvisso en del erfarenhet av då jag sent under utbildningen gjorde utbyten i både Malaysia och Zimbabwe. Hemma i Sverige spenderar jag mest tid som jour på förlossningen och tar emot barn som inte riktigt förstått att man andas utanför magen eller på en barnakuten där långt ifrån alla är sjuka och hälften av arbetet bygger på att ta hand om en orolig förälder. Har man dock otur kan man ha ett svårt sjukt barn på avdelningen, ett på akuten och ett på den andra avdelningen som barnjour på natten. Men känslan efter att ha hjälpt ett sjukt barn, jag Lovar,
det finns inget bättre!

Läkare bestämde jag mig för att bli när jag var 10 år. Det var efter en prao-plats på ett dagis där jag snabbt förstod att barn vill absolut jobba med men inte som förskolepedagoger. Barnläkare skulle jag bli så klart, och efter många slitsamma år lyckades jag både komma in på Läkarutbildningen och fullfölja den!
Med rötter från Haiti har det globala alltid funnits nära hjärtat. Jag var nära att tacka nej till min plats på läkarutbildningen för att jobba som volontär istället. Så detta, jag och Lasse ska göra, har länge varit min dröm. Så hur känns det nu då att äntligen får komma iväg? Ska jag vara ärlig har jag inte förstått det än. (Kanske för vi vaknade klockan 02?!)
På grund av covid blev mitt senaste uppdrag till Uganda inställd. Förberedelserna inför att komma iväg denna gång har varit minst sagt krävande. Men vad jag kan säga att det kommer vara himla spännande.
Och vet ni? Tror det kommer vara otroligt otroligt spännande för er med!
Så snälla häng med!
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2