Tacksamhet

Jag är så otroligt tacksam. Detta för att jag valt rätt land att födas i och för att jag valt rätt föräldrar.
Idag ska jag bara berätta om en enda patient, så tror jag att Ni förstår. Kvinna 43 år, men ser klart yngre ut. 9 barn varav 7 avlidit. Gift. Lever av en liten åkerlapp. För två år sedan konstaterades att patienten hade en kronisk aggressiv gulsot typ B och att det bildats cancer i levern. Hon själv och familjen fick reda på att hon hade ett bråck. Hon har haft allt svårare att kunna arbeta på åkern så därför pantsatte man åkerlappen för att kunna låna pengar för att kunna betala för operationen av bråcket. Tanken var att då skulle båda makarna kunna arbeta och tjäna så mycket pengar att man kunde lösa lånet.
Hur är då kvinnans tillstånd. Hon har otroligt mycket vätska i buken, faktiskt nog det mesta jag har sett, troligen närmare 30 liter. På toppen syns bråcket och en drygt knytnävsstor sårig metastas. Kvinnan har svåra smärtor och andnöd eftersom mellangärdet trycks upp av vätskan.
När kvinnan, innan jag träffar henne, får reda på att det inta går att operera ”bråcket” vill hon hem för att försöka arbeta och lösa lånet. Självklart löser jag det ekonomiska så att hon kan stanna. Jag har tack vare en underbar kollega fått bra mediciner för att smärtstilla henne med. Lämpliga mediciner för att driva ut vätskan har jag även men inte tillräckligt många. Får skaffas. Så fruktansvärt mycket denna kvinna fått lida och så många andra som lider lika mycket.
Nu blir jag tyvärr moralist men jag skäms verkligen över hur vi kan klaga på skitsaker när vi har det så bra. Ja, jag är ganska tagen av henne.
Så snälla!!! Njut eftersom de allra flesta av Er har nog egentligen det väldigt bra.
Kram
Lasse
=====================================
Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu ❤
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2