Går det fortfarande lika bra? Nej faktiskt bättre.

Veckorapport.
 
Går det fortfarande lika bra? Nej faktiskt bättre.
 
Först lite statistik: Vi hade 46 inneliggande patienter och 379 öppenvårspatienter första halvan av oktober. Således en liten ökning av antalet slutenvårdspatienter och en stor minskning av öppenvårdspatienterna. Man bedömer att många av de som sökte i september gjorde pga av uppdämt behov. De som kommer nu ter sig sjukare men vi bör nog vänta minst 6 månader innan vi drar slutsatser av statistiken. Inga dödsfall senaste de två veckorna.
 
Personalen på avdelningen arbetar så bra och utvecklar verksamheten mycket bra.
 
I Sverige då: Hasse och jag träffade Kevin och Andreas på Sesol. Det var ett alldeles utmärkt möte på ett fantastiskt företag. De har verkligen ansträngt sig att göra en bra anläggning åt oss och inom en till två veckor räknar jag med att den skeppas från Sverige tillsammans med ambulansen och ca 80 kartonger med gåvor vi fått och som trängs i vårt hus.
 
En annan alldeles utmärkt organisation Human Bridge har tidigare hjälpt oss med två containrar med begagnad sjukvårdsutrustning. Jag trodde att vi skulle få vänta länge på nästa container, men en container kommer att packas och skickas redan de allra första dagarna november. Det betyder att vi kommer att kunna utveckla verksamheten vid Njala University mycket snabbare än jag kunnat ana. Stort tack både Human Bridge och Sesol!
 
Nu dags för lite tiggeri: Om containrarna innehåller lite personliga saker som husgeråd och kläder, inte minst för barn, kommer det att bli betydligt billigare att förtulla dem i Sierra Leone. Jag är därför tacksam om jag kan få sådana lite mer personliga saker och jag lovar dessutom att de kommer att gå till verkligen behövande i Sierra Leone. Men det är bråttom, jag måste ha sakerna inom några dagar.
 
Tack alla!
Lasse
 
————————————————————————-
 
Tack för att du läst ända hit! Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu ❤
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro: 900655-2