This is Photoshop's version  of Lorem Ipsn gravida nibh vel velit auctor aliquet.Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum auci elit consequat ipsutis sem nibh id elit.uci elit consequat ipsutis sem nibh id elituci elit consequat ipsutis ...

Follow me on instagram

Contact us

Eighth Avenue 487, New York 
Phone: +387643932728
Phone: +387123456789

Det är så förfärligt svårt etiskt att bestämma sig.

Kvällsrapport:
Vid 10-tiden idag strömmade det in svårt sjuka barn så jag har delvis tappat räkningen på vad som hände. Först barnen från igår. Alla utom ett betydligt bättre och jag skrev ut drygt hälften i gott skick. Det är så roligt med barn, ena dagen är man inte säker på åt de överlever, de är svårt sjuka med grav blodbrist och Ibland omätbart socker och en eller två dagar senare skrivet man ut dem helt friska. Nå barnet som tyvärr har försämrats är ett undernärt barn som jag trodde hade malaria igår. Det stämmer nog men barnet har nog tyvärr även tyfus och det antibiotika jag satte in igår hjälper inte mot tyfus så jag bytte. Några timmar senare ville pappan ta hem barnet för att ge naturmediciner. Barnet har ingen möjlighet att överleva hemma. Givetvis gör pappan detta av omtanke om barnet. Jag var inte så framgångsrik i mina försök att få barnet att stanna så tyvärr fick jag ta fram storsläggan och hotade med andra åtgärder (går inte in på detaljer) och barnet får vara kvar. Det är mycket svårt sjukt.

Nya barn: ytterligare ett barn med misstänkt tufus. Ett barn med malaria var kraftigt svullet över hela kroppen men hade god urinproduktion. Levern var mycket kraftigt förstorad och efter en stund medgav man stor konsumtion av naturmediciner. Behandlar för malaria. Svullnaden kan både bero på malaria och leversvikt pga naturmediciner men det brukar rätta till sig. En del av den tid jag arbetade hjälptes bl a Andrew och Caroline till att sätta upp vimplar och mobilen på barnavdelningen som nu ser väldigt mycket bättre ut. Vimplarna, mobilen och girlangen har barnen på Djupedalskolan gjort. Tack Kristina. Se nedan.

Sedan lunch. Samuel ringde från polikliniken och ville att jag skulle titta på två patienter. Den första var en pojke i 12-års åldern med en stor tumör i hårda gommen som gick fram till tänderna. Verkar vara mycket svårbehandlat men jag ska ta reda på om det finns någon öron- näs- halsspecialist här som kan operera. En annan möjlighet är ju Mercy Ships men dom är i Kamerun för närvarande och resan dit blir dyr. Det är så förfärligt svårt etiskt att bestämma sig. Den här pojken kostar väl $1000-2000 att rädda, samtidigt räcker denna summa att rädda många barn och jag är mycket osäker på om inte tumören är för avancerad.

Nästa patient var en man i 55-års ålder som var hes sedan flera månader. Han hade även andningssvårigheter. Inget speciellt vid kroppsundersökningen förutom att hans tal var som vid total stämbandsförlamning vilket även förklarar hans andningssvårigheter. Nerven som styr stämbanden tar en omväg över lungorna och den troliga diagnosen är obotbar lungcancer. Han får lungröntgas i Makeni. Sedan ett antal patienter till men med vanliga sjukdomar med god prognos.

Därefter gick Caroline och jag en promenad och eftersom det är lördag kostade vi på oss jordnötter för 60 öre och getkött för 3 kronor och 50 öre per person. Ska man slå på stort så…. Tyvärr pågick på flera ställen initiationsriter för flickor som föregår deras könsstympning. Detta är ett mycket besvärligt ämne att diskutera så jag avstår här.

Det var allt för idag. Återigen har Era pengar räddat många liv. Kan inte räkna exakt förstås men en gissning är minst 8 det senast dygnet. Otroligt stort tack för det men även stort tack för att Ni läst och gigakram. Nedan bilder från barnavdelningen.

POST A COMMENT