Uppföljning!

Uppföljning!
Först en liten solskenshistoria från Sverige, en av många och en som gör det så glädjefyllt att arbeta med BHD. Två flickor, 9 och 10 år gamla, flickorna är barnbarn till en gammal vän. De har sålt kakor för att hjälpa barnen i Sierra Leone och de har med sin kakförsäljning denna dag räddat livet på ett barn. Vilka underbara flickor. (Deras reklamskylt nedan.)

Ekonomin:
Sverige:
Vi har sålt drygt 500 almanackor och har knappt 500 kvar att försöka sälja. Mycket bra inkomstkälla som blir ännu bättre om Ni köper. Länk:
 https://www.bombalihealth.nu/kop-almanacka/
Vi har fått in många gåvor, bland annat efter födelsedagar och en hedersdoktorspromotion där jubilarerna som gåva önskat pengar till oss. Den akuta ekonomiska krisen är avvärjd men men vi är förstås fortfarande mycket beroende av Era gåvor.

Sierra Leone:

Jag har precis fått november månads rapport. Som väntat betydligt färre patienter, detta beroende bland annat på att malariasäsongen är över, att man inte hinner besöka sjukhuset då det är skördeperiod vilket innebär mycket arbete och att invånarnas ekonomi är usel (man har inte råd att betala för transport till sjukhuset).

Barnavdelningen: det fungerar utmärkt och de förslag jag hade för att spara pengar, utan att vården blir lidande, har man följt på ett utmärkt sätt. Tyvärr fyra dödsfall senaste månaden, vilket jag tror beror på att man sökt för sent.

Framtiden: 7 januari reser två mycket erfarna sjuksköterskor med mig för att arbeta på barnavdelningen. Dessutom följer en dokumentärfilmare med och han ska förbereda en eventuell film med någon eller några av mina idoler i Sierra Leone.

Sammanfattning: Ekonomin är sådär men inte kritiskt dålig. Allt annat är mellan utmärkt och enastående.

God jul, gott nytt år och ett innerligt tack för allt stöd Ni givit mig och därmed verksamheten på barnavdelningen i Kamakwie, Sierra Leone. Ni har gjort ofantligt mycket gott.

Kram
Lasse

============================================

Bombali Health Development
 www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580

Ingen automatisk text tillgänglig.

Leave a Reply

Your email address will not be published.