Första arbetsdagen!

Hej alla!

Det är de tre nykomlingarna igen. Vår första arbetsdag inleddes som Lars alla dagar här brukar. En otroligt rask promenad runt sjukhusområdet där vi alla kämpade för att hänga med Mr. Krutgubbes tempo.

På kvällen igår hade vi hunnit packa upp alla mediciner som snälla människor skänkt till organisationen. Jabbie tittade förbi på morgonkvisten och det var fint att se hur berörd hon blev. Hon fick till och med gå bort för det kom tårar och det är vackert att se hur Jabbie och personalen värnar om barnen. Efter frukosten begav vi oss för att påbörja passet men innan dess var det den obligatoriska morgongudstjänsten. Efter lite böner, sånger och nattvard blev även vi presenterade för personalen och sen kunde dagen påbörjas.

Det första som skulle göras var ronden. Just nu är det väldigt få barn på avdelningen, vilket är skönt för oss som är nya. Även om det låter positivt så berättar Lasse att många har inte så mycket pengar i januari och det är svårt att få ihop med pengar för transport till sjukhuset. Det fanns cirka tio barn på avdelningen och därför kunde Lasse i lugn och ro rå om varje liten individ.

På grund av att det för tillfället är få barn på avdelningen fick andra på sjukhuset möjlighet att nyttja hans expertis. Vi alla fick följa med vid undersökningarna och fick samtidigt en lektion i anatomi och sjukdomslära. Tyvärr var det många dystra besked där diagnoserna inte är botbara på detta sjukhus.

Eftermiddagen bestod av att titta till ett par patienter som kommit in på barnavdelningen och de alla hade malaria och de fick behandling innan vi tackade för oss.

Vi alla tre är helt utpumpade av allt vi varit med om, men det ska sägas att Lasses energi är outtömlig. Vid ett svårdiagnostiserat fall idag tog han med patienten ut på en promenad/löpning i den 30 gradiga värmen. Patienten, i 30 års ålder, var chanslös mot stålgubben.
Allt väl, Maria, Kristyna & Fredrik

Bilderna visar maten som lagas till barnavdelningen och en liten flicka som får antibiotika.

Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580

Leave a Reply

Your email address will not be published.