Det kändes så konstigt och faktiskt också fel när dom tackade så mycket för god vård istället för att sörja

Smolket i ögat. Allt har varit utmärkt men det har hela tiden funnits ett smolk i ögat nämligen den lilla flickan med misstänkt TBC. Hon har blivit allt djupare medvetslös och detta troligen beroende på TBC på hjärnhinnorna. Det är ett mycket allvarligt tillstånd och jag borde berättat för föräldrarna för två dagar sedan att vi inte hade något hopp för henne. Nu talade jag med mamman och mormodern på kvällen De ville ta hem flickan till den avlägsna by de bodde i. Jag erbjöd mig att betala för ambulans men innan det var ordnat avled den lilla flickan. Det kändes så konstigt och faktiskt också fel när dom tackade så mycket för god vård istället för att sörja, vet inte varför det kändes så fel.

Nu efter detta vill jag berätta om allt det positiva. Idag skrev jag ut 12 barn varav några varit riktigt dåliga. Det var helt underbart. Flickan med stelkramp är väsentligt oförändrat och kommer troligen att vara så ytterligare en månad men sedan väntar jag mig att hon så småningom ska bli helt återställd. Hade vi haft antikroppar mot stelkrampsgiftet hade allt varit mycket lättare.

På eftermiddagen hade vi ett planeringsmöte för hela avdelningen inklusive öppenvården och mötet var mycket konstruktivt. Kristina och Maria tog själva hand om avdelningen under tiden. Man ska fortsättningsvis hålla ett sådant möte i månaden. Jag bjöd på goda smörgåsar och alltför söt dricka.

Bortsett från att två barn avlidit (hur man nu ska kunna bortse från det) har allt gått över förväntan både när det gäller avdelningen och när det gäller alla möten. Undrar ganska ofta hur det kan gå så bra som det gör och nyper mig nästan i armen.

I morgon börjar vi med skol- och bybesök igen.

Stort tack för att Ni orkat läsa allt och även allt går så strålande så känns det inget vidare just nu, men jag vet ju att om ett tag så blir jag lika glad som vanligt för våra fantastiska framsteg.

Stor kram
Lasse
Bilderna:
Huvudgatan i Kamakwie
Söta barn

======================================

Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580

Leave a Reply

Your email address will not be published.