Det blir ju inte alltid som man tänkt sig

Idag har varit en relativt lugn dag med vanligt rutinarbete, in och utskrivningar. Vi har börjat använda de nya journaldokumenten och det ser ut att gå bra. Det är nu lättare att följa om det sker förändringar av barnets temperatur, syresättning blodsockernivå m.m även medicinordinationer är lättare att följa.

Vår lilla stelkrampsflicka Marie mådde bra i morse och magnesiumdroppet kunde sänkas lite. En glädjande nyhet till. Den lilla undernärda flickans släkting har nu börjat ta till sig barnet och håller det närmare sig, sjunger för henne, vilket är så härligt att se. De har bestämt sig för att behålla henne. Familen kommer att få maten betald (naan) för barnets första 6 månader. Att förse barnet med rätt mängd mjölkersättning kostar alltför mycket för familjen och de kommer att börja späda ut den om inte de får hjälp med denna kostnad. Varje vecka får de komma och väga henne och hämta mer mjölkersättning. Vi hoppas på det bästa.

Flickan med lårinfektionen dök inte upp idag. Utan antibiotika kommer hon inte att klara infektionen så en anställd på sjukhuset åkte ut och letade i den byn hon kommer ifrån. Hon hittades tillslut och efter mild övertalning och med påtryckning från Paramount Chiefen har nu föräldrarna gått med på att hon får komma till sjukhuset för fortsatt behandling. Hon ska komma i kväll så vi har ännu inte sett hur hon mår när jag skriver detta.

I kväll hoppas vi även att den nya arbetsbänken till sjuksköterskorna på avdelningen kommer på plats. Snickaren har lovat leverans idag hmmm… klockorna tickar lite olika här jämfört med i Sverige. För tillfället står de och delar medicin samt drar upp läkemedel på en gammal barnvåg! Både ohygieniskt och svårarbetat.

En timme senare… nu har den kommit. Och det blir ju inte alltid som man tänkt sig. Vi börjar undra om snickaren kan läsa (och räkna)? Bänken var 80 cm för kort! Ok, han får ta hem den och förlänga den. Han hade även fått i uppdrag att göra ett avställningsbord. Det var 30 cm för långt!
Shit happens.
—————

Tack för att du läst ända hit! Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu

Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 123 25 25 160
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 5208-8580

Bilder visar: förutom Fredrik så ser ni den gröna vågen som är arbetsbänk idag. Bord för material skall bort och bänken ska gå hela vägen bort till väggen. Nya bänken. Fin men allt för kort! Huset där vi bor. Man kan tro att vi både har Tv och AC men skenet bedrar.

Leave a Reply

Your email address will not be published.