Vem skänkte en Ipad?

Godsnarthemmakväll!

Idag var jag bara en kort stund på avdelningen i morse och går dit igen när jag skrivit färdigt. Pojken med misstänkt hjärnTBC var försämrad. Prognosen tyvärr inte bra. Får se hur det är med honom strax, Alla andra barn mådde bättre.

Klockan 8.15 gav vi oss iväg till Lower Tambaka. När vi kom fram tog det en stund innan vi kunde börja eftersom vi bland annat behövde hälsa på paramountchiefen. Några egentliga förberedelser var inte gjorda förutom att man spridit informationen att vi skulle komma. Efter en stund kom vi igång, men lite segt före i portgången och kanske även senare. Ytterst förståeligt med tanke på att det är en helt ny verksamhet. Det stora bekymret var ffa att det inte framkommit att vi ville se de sjuka barnen, så de flesta barnen var allt ganska friska. Det blev inte så många barn, bara 86 och totalkostnaden blev $159.40. Således knappt 20 kronor/barn. Man uppskattade väldigt mycket vårt besök och vi fick en mycket fin gåva nämligen en get. Jag har bara fått en get vid ett tidigare tillfälle. Efter mottagningen träffade vi paramountchiefen och hälsoarbetarna för att diskutera hur vi ska fortsätta och jag är ganska övertygad om att det kommer att fungera utmärkt då.

Två patienter från mottagningen:

En kraftigt byggd ung man hade fallit ihop. Solklar malaria vilket testet bekräftade. Han fick behandling, låg kvar några timmar och kunde därefter gå hem.

En knappt treårig flicka mådde inte bra. Hon hade malaria, blodbrist och en mycket stor mjälte. Några fingerleder var inflammerade. Hon hade ledvärk och skelettvärk. Tyvärr ett ganska solklart fall av sicklecellanemi. Hon fick följa med till barnavdelningen. Kraftfull behandling.

I morgon är sista arbetsdagen och på måndag åker jag härifrån klockan 9 för att ta ett plan drygt 10 timmar senare och komma till Landvetter strax efter 11 nästa dag.

En fråga (tyvärr) Någon har skänkt en epad. Jag kommer tyvärr inte ihåg vem och än mindre lösenordet. Om denne någon läser så är jag mycket tacksam för lösenordet.

Bamsejättekram
Lasse
Bilderna:

Medicinförrådet i Tamaka. De enda medicinerna på hyllan var p-piller.
Matlagning över träkol tidigt på morgonen. Gasen är slut.
Nattvakten.
Distrikten som hälsocentralen ska betjäna.
Mammor med barn som väntar på oss.
Sopstationen med speciell grop för moderkakor.
Vår get. Det är jag som är klädd i blått så ni inte blandar ihop oss.

—————
Tack för att du läst ända hit! Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu

Bombali Health Development

www.bombalihealth.nu

Swish 123 25 25 160

Bankkonto 5003 10 156 03 SEB

Bankgironummer: 5208-8580

Leave a Reply

Your email address will not be published.