Jag är så stolt och nöjd!

Sammanfattning:

Först bara en uppdatering. Dr Nnanna från Nigeria är här två veckor och tar hand om avdelningen så jag har inte riktig koll över de nyinkomna barnen idag. Alla barn är bättre utom pojken med misstänkt hjärnTBC. Han var bättre igår och kunde prata lite, men idag har han svårbehandlade kramper. En 8-årig pojke har fått en pinne i ögat och har tyvärr en tydlig perforation av hornhinnan precis mitt i ögat. Han kommer inte att återfå synen på ögat.

Sammanfattningen:

Som bekant är Sierra Leone ett av världens mest korrumperade länder. Ett exempel på korruption finns på bilden nedan som föreställer ett påbörjat vattenprojekt där pengarna rann iväg så att det aldrig blev färdigt. (Den gula byggnaden man skymtar till höger och som ligger alldeles intill är polisstationen.) Jag har kontrollerat alla våra utgifter flera gånger och på olika sätt och kan intyga att vi inte har något svinn i korruption alls. 100% går rätt.

Barnavdelningen har givetvis sina brister, men fungerar efter omständigheterna alldeles utmärkt och utvecklas positivt hela tiden. Jag är så stolt och nöjd.

Mina tre medresenärer har betytt mycket för både avdelningen och mig personligen. Det har varit så trevligt för mig och de har även lärt mig mycket. Jag var förstås orolig att de inte skulle uppskatta att vara här, men tack och lov kom mina farhågor helt på skam.

BHDs ekonomi är inte den allra bästa, men vi har fått flera nya månadsgivare och snart är äntligen 90-kontot klart (Stort tack Anders och Inga för allt Ert arbete) och då räknar jag med mer inkomster.

Mycket stort tack till alla Er givare. Det är ju så underbart altruistiskt att så många bidragit att hjälpa människor ni aldrig träffat och aldrig kommer att träffa. Jag skulle vilja att Ni verkligen såg och kände vilken nytta och glädje Era pengar sprider. Tyvärr är det så att även om all uppmuntran är viktig, så är det till syvende och sist pengarna som avgör om vi kan fortsätta att bota barnen här.

Jag tycker aldrig att man kan jämföra, men ändå har jag en förbjuden tanke som växer sig allt starkare: Vad är det för värld vi skapat, där vi har större resurser att diagnostisera och behandla en hamster i Sverige än ett barn i Sierra Leone?

Glöm inte vårt medlemsmöte 21 mars 18 – 20.
Då kommer bland annat årets styrelse att väljas.

Mindre än 50 timmar kvar och en ytterligt stor kram.

Lasse

Bilderna:

Vakten har hittat en död uggla
Korruptionsprojekt enligt ovan. Den gula byggnaden till vänster är polishuset.
Mangon är mogen om någon månad.

 

 

 

 

 

 

 

 

—————
Tack för att du läst ända hit! Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu

Bombali Health Development

www.bombalihealth.nu

Swish 123 25 25 160

Bankkonto 5003 10 156 03 SEB

Bankgironummer: 5208-8580

Leave a Reply

Your email address will not be published.