40 barn på avdelningen

Ännu en rapport från värmen:
I morse hade vi 40 barn på avdelningen. Jourschemat fungerar inte helt perfekt så jag gick till avdelningen även om det inte var planerat så. Det gick att skriva ut 20 eller 21 patienter och nu på kvällen är det ”bara” 26 barn på avdelningen som har 25 platser.
Några barn hade drabbats av diarré och kräkningar. Det hade nog gått att fixa det utan dropp, men sådan är inte traditionen här så de fick dropp i alla fall.
Just nu ganska många syrgasberoende barn, 5 stycken som får dela på tre koncentratorer. En mycket svårt undernärd flicka har haft flera låga blodsocker trots att hon har ett sockerdropp och får mat via slang genom näsan. Det ser inte alls bra ut. En niomånaders flicka krampade och fick snabbt kramplösande medicin som sprutades in blixtsnabbt. Då slutade flickan i stort sett att andas. Det brukar gå bra utan hjälp men jag hämtade andningsutrustning för säkerhets skull. Flickans syremättnad i blodet gick under en liten stund ner till farliga nivåer men flickan hämtade sig spontant och sköterskan kommer nog i fortsättningen att ta det lite lugnare när hon sprutar. Flera barn har haft mycket låga blodvärden, som lägst 25. Dessa barn har mycket kort tid att leva utan blod.
På seneftermiddagen gick Elisabet, Awudu och jag en dryg timmas promenad som resulterade bland annat i fotona nedan.
Sammantaget finns oerhört mycket att glädjas åt men också en hel del irritationskällor. Jag märker att jag tyvärr har allt lättare att bli irriterad över dessa och så brukar det bli i slutet av vistelserna.
Trots att Inga beskrivit vädret i Göteborg längtar jag hem. Stort tack för att Ni hänger med.
Kram
Lasse

Bilderna:
1 – 3 Lekande barn. Det finns ytterst få leksaker här. Bilarna har flaskkapsyler som hjul

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

=====================================
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.