God Jul och gott slut!

God Jul och gott slut!

Året som varit.

+ Vi har haft betydligt fler patienter är tidigare, exakta siffror kommer i januari. Patienterna kommer från byar varifrån man inte sökt sjukhusvård förut. Detta innebär att vi har botat betydligt fler barn än tidigare år och således även räddat väsentligt fler liv.

+ Rutinerna på avdelningen har förbättrats vilket både sparar resurser och förbättrar vårdresultatet.

+ Vi har fått många mediciner och mycket medicinskteknisk utrustning t ex syrgaskoncentratorer, Hb-mätare och testkuvetter, blodsockermätare och teststickor och mycket värdefulla mediciner bl a bredbandsantibiotika. Dessutom har vi fått många andra mediciner och medicinskteknisk utrustning som inte går att få i Sierra Leone.

+Många fler har blivit månadsgivare och vi har många månadsgivare som varit med ända sedan vi började.

+ Många privatpersoner har givit oss gåvor och ibland mycket stora belopp. Några har bland annat samlat in betydande belopp vid högtidsdagar.

+De enda utgifter vi har som inte går direkt till vården är bankavgifter, kostnad för auktoriserad revisor , avgifter till Svensk Insamlingskontroll samt kostnader för att transportera utrustning till Sierra Leone.

+Flera företag och organisationer har bidragit bland annat: FAB Agency (all reklam, hemsida, kontantgåva samt mycket mer), Vasahemmet (pengar till medicinskteknisk utrustning), Lerum Aspen Rotaryklubb (kontantgåva samt konsert), Askims Röda kors (kontantgåva), Regionservice Västra Götalandsregionen (begagnade syrgaskoncentratorer och annan utrustning), SIMA (kontantgåva), Råda Bot Hund & Kattklinik (utrustning och mediciner), HemoCue (Hb-mätning), Wellion Sverige (Blodsockermätare och sockerlösning) samt flera som jag inte kommer ihåg på söndagsmorgonen. Era bidrag har haft mycket stor betydelse för verksamheten.

-Trots alla generösa bidrag är ekonomin skral då det ökade antalet patienter har medfört ökade kostnader.

– Personalen på avdelningen är trött pga av den stora belastningen, men det är fortfarande hållbart.

Närmaste framtiden: Jag reser 27 januari till Sierra Leone. Inga och dr Arvid Lundqvist Dahmén kommer 10 februari. Inga och jag reser hem 2 mars och Arvid reser hem 18 mars.

Sammanfattningsvis: Det har varit ett utomordentligt år och om vi bara kan öka intäkterna så ser framtiden mycket lovande ut.

Stor julkram till Er alla

Lasse

————————————————————————-

Tack för att du läst ända hit! Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu 

Bombali Health Development

www.bombalihealth.nu

Swish 9006552

Bankkonto 5003 10 156 03 SEB

Bankgironummer: 900-6552

Plusgiro: 900655-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.