Första brevet till Sverige

Resan till Lungi gick utmärkt. Man flyger inte med Brüssel Airlines för den goda matens skull. Fisken var konstigt nog ingen delikatess trots de många ingredienserna, se bilden nedan. Planet var punktligt. Fick vänta ganska länge på bagaget, men allt var med och oskadat. Pa Jalloh väntade utanför med bilen och vi kom snabbt i väg. Jag övernattade i gästhus hos Carrie Jo Cain. Rummet var utmärkt och jag blev bjuden på mycket god mat. Efter frukost ordnade jag en del praktiska saker i Makeni, bland annat skaffade jag laddning till mitt datamodem så att jag kan vara på internet. Mr Conteh mötte upp i Makeni och Pa Jaloh körde oss (inklusive en patient med make som skulle till Kamakwie).

Snabb tur på sjukhuset där jag kände mig mycket välkommen. Det var härligt. En ny CMO (Clinical Medical Officer), Jalloh var på avdelningen. Vi tittade på några barn tillsammans. På eftermiddagen ytterligare två barn varav det ena hade 24 i blodvärde. Hoppas att det är malaria som ligger bakom, annars är det stor risk att det är en allvarlig sjukdom. Avdelningen är halvtom eftersom regnperioden slutat och torrperioden har inte varat så länge att brunnarna börjat sina.

I kväll möte, i morgon ska jag börja arbeta på riktigt vilket jag verkligen ser fram emot.

/Lasse

Bilderna

1. Fiskreceptet

2. Berg i södra Marocko fotograferade från planet

3, Bil som lastas

4. Dammigt även om man sitter på taket.

5. Cykellast

————————————————————————-

Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro: 900655-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.