Covid – 19 och barnen i Sierra Leone

Barnen i låginkomstländer drabbas mycket svårt av Covid-19. Sierra Leone har nu fått två fall av Covid-19 och grannländerna betydligt fler. I Sierra Leone har man tagit till drakoniska åtgärder för att hindra smittan. Man har stängt ned ett stort antal verksamheter och det kommer att innebära mycket stora svårigheter för befolkningen. Det är kanske fel att kritisera myndigheterna i ett annat land som jag gör nu, men jag är mycket orolig för att boten är mycket värre än soten i Sierra Leone. BHD kommer dessutom kanske att få svårigheter med kontakterna, men vi letar olika vägar nya vägar och det verkar gå bra. Pengarna till barnavdelningen behövs mer än någonsin, men jag kan förstå att BHD kanske inte är prio 1 nu när vi är mitt i pandemin.
 
Nå sjukhuset då. Det har åter varit administrativa problem, denna gång med läkarförsörjningen, men tack och lov är de över och den underbara Dr Awudu arbetar igen efter några dagars uppehåll. Det är mycket att göra på avdelningen med många inläggningar och avdelningen är full. För en dryg vecka sedan kom en katastrofalt undernärd pojke in, sannolikt med TBC. Han avled efter ca en vecka. Man har också haft många kritiskt sjuka barn men det har gått bra. Bilden nedan visar ett tvillingpar där pojken vid det vänstra bröstet kom in med malaria och var i kritiskt tillstånd med 40 i blodvärde, lågt blodsocker och svåra kramper. Han är nu helt återställd och skrevs ut igår. Brodern vid det andra bröstet hade också malaria men var inte lika sjuk.
 
Stor kram till Er alla och hoppas att Ni kan skänka en pekunjär tanke till BHD nu när problemen i Sierra Leone börja hopa sig.
 
Lasse
 
————————————————————————-
Tack för att du läst ända hit! Vill du hjälpa oss i vårt arbete och göra verklig skillnad är det allra bästa du kan göra att bli månadsgivare. Det blir du enkelt på vår hemsida bombalihealth.nu
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro: 900655-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.