God morgon!

Tuppen gal, vakterna äter frukost utanför vårt fönster under ljudligt samspråk, kyrkklockorna ringer och minareten ropar ut sitt budskap. Dagen har börjat. Kvart i sju går vi en stillsam morgonpromenad då det fortfarande är svalt ute. Efter en just avslutad regnperiod är naturen grön och frodig. En fantastisk omelett frukost står framdukad då vi kommer tillbaks. Efter frukosten är det dags för ronden på barnavdelningen. En del barn skrivs hem på förmiddagen men de tomma platserna fylls snart upp med nya sjuka barn. Tyvärr miste vi ännu ett barn idag. Känslan av att inte kunna göra något för att rädda hennes liv känns tungt men syrgaskoncentratorerna är till stor nytta och kommer till användning varje dag. Dessa har räddad många barn liv. Ett TACK till alla er som gett ett bidrag så att dessa har kunnat köpas in.
Idag blev det ett kärt återseende för Lasse och Jabbie då två utav deras tidigare svårt sjuka barn kom på återbesök. Mycket skratt, kramar och bus. En utav de nu innerliggande barnen som har varit kvar en liten längre tid pga. att han ramlat nedför ett träd och fått sår som behöver tid att läkas innan han kan skickas hem, följer oss vart vi än går. Även om vi inte kan kommunicera med ord förstår vi varandra väl. Hans leende får vem som helst att smälta.
I eftermiddag har vi fått vara med om något som vi aldrig tidigare har upplevt. Områdets cheförtmedicinman tog oss med runt bland sina patienter. Då det endast finns några få ortopeder i landet söker många med förhoppning om att medicinmannen ska kunna hjälpa till och få benet att läka ihop. Ibland slutar detta med felställning och svåra infektioner. Lasse hoppas på ett samarbete där långtidsbehandling med antibiotika kan ge sårläkningen en bättre chans. Imorgon ska vi göra ett nytt besök hos honom där vi bla ska få träffa en flicka som är i 11 års ålder och som levt med svår smärta pga. frakturer i båda benen sedan två år tillbaks. Det ska bli spännande att se om vi kan hjälpa henne men något.
Dagen avslutades med en runda på byns marknad. Vad sägs om lite färsk fisk? Ett som är säkert är att ingen dag är den andra lik
Maria och Tina
Bild 1: Flugfiske
Bild 2: Ett av många barn som räddats till liven av en syrgaskoncentrator
Bild 3: Promenadbevis
Bild 4: Pojken som följer oss var vi än går
=====================================
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.