Byråkratidag igår

Igår gav Priscilla, Mr. Conteh och jag oss iväg klockan åtta till Makeni för ett mycket viktigt möte. Drygt två timmas färd på en väg som mycket påminner mer om den gamla träbergochdalbanan på Liseberg än en väg. Väl framme i mötesrummet fanns ett stort antal män som bad bland annat för att mötet skulle bli bra. Efter bönen gick de flesta ut och vi satte oss tillsammans med bland annat biskopen och flera andra av de högsta dignitärerna inom kyrkan samt chefen för sjukvården inom kyrkan. Priscilla var den enda kvinnan. Vi började mötet med att på ett mycket konstruktivt sätt diskutera de felaktigheter som drabbat BHD. Därefter de problem som det brittiska läkarparet Andrene och James påpekat. Diskussionen var mycket lång och mycket konstruktiv och efter 3,5 timmars diskussion utan paus började min magsäck alltmer ogilla mötet fast huvudet var så positivt. Hoppas och tror, att om man lyckas att genomföra förändringarna, så kommer Andrene och James tillbaka. Det skulle betyda så mycket.
Idag morgonrond där vi kunde skriva ut många patienter. Flickan som Tina och Maria skrev om igår hade fortfarande hög feber, men var i övrigt väldigt mycket bättre och jag är inte orolig för henne. En pojke som jag skrev ut i förgår återkom med kräkningar och måttlig = ca 5 % intorkning. Fick dropp. Många underbara barn var det att flörta med. Jag ser så annorlunda ut från början, så de märker inte munskyddet. Några möten. Ett mycket kärt besök på avdelningen. Pojken som var så nära att avlida vid två tillfällen för ett år sedan mådde utmärkt, fyllde ett år igår och fick en boll som han uppskattade mycket. Helt normalt utvecklad.
En vuxenpatient som hade flera mediciner varav hon behövde inga. Vet inte om hon var glad eller besviken när hon lämnade mig. Drygt timslångt samtal med Andrene och James där jag redogjorde för mötet från igår. De är för närvarande i Bangladesh där de ska börja arbeta i morgon efter 14 dagars karantän.
Det går strålande här. Massor av barn räddade till livet och de flesta av problemen lösta eller om jag ska vara ärlig så är några mindre sådana sopade under mattan.
Jätte KRAM dock med FFP3-munskyddet på och sprit efter.
Lasse
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.