Ett snabbt tillfrisknande

Maria har precis köpt tyg av en kringvandrande försäljare för endast 200 000 Leones. Innan dess var vi på marknaden och köpte ännu fler fotbollar som redan hittat nya glade ägare.
Vår morgon började som vanligt med en fin morgonpromenad. Idag gick vi till risfälten. Vilket jobb det är med ris. Plantan ska planteras om tre gånger innan skörd.
Många barn fick gå hem idag från avdelningen men tillströmningen var lika stor. Några barn var i dåligt skikt och fick blod. En kille hade fått i sej flytande kaustiksoda. Man såg brännskadorna bak i halsen. Denna typ av olycka är ganska vanlig eftersom sodan finns i de flesta hem och används till att tillverka tvål. Det kom även in ett fall med misstänkt tyfoidfeber. Malarian är fortfarande den vanligaste diagnosen. En liten tjej 3-4 år gammal kom in trött, apatisk, febrig och blek. Hon fick den bästa malaria behandlingen. Efter några timmar satt hon upp i sängen och åt ris. Denna känsla att se flickan så snabbt tillfriskna istället för att gå en säker död till mötes är obeskrivlig. Mammans tidigare så oroliga ansikte lyste nu av glädje och tacksamhet. När arbetsdagen nästan var slut kom ett efterlängtat regn med lagom sval bris. Såååå gött!!!
Lasse har varit på resande fot idag men vi hoppas att se honom till kvällsmaten. Mörkret kommer fort på kvällen. Trots Lasses idoga tjatande om att vi sk ha ficklampa med oss glömmer vi det titt som tätt. Ikväll var inget undantag då vi skulle gå hem från marknaden. Kvällsmaten som serveras ikväll är plantain och sötpotatis. Dagarna är så intensiva och vi somnar gott på kvällen medan Lasses energi aldrig verkar sina.
Maria och Tina
Bild 1: Flicka med pojkar som har ny fotboll
Bild 2: Flickan som förbättrades så mirakulöst
Bild 3: Medan de andra arbetar
Bild 4: Risfälten
=====================================
Bombali Health Development
www.bombalihealth.nu
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.