En trevlig onsdag

Startade dagen med den nu rutinmässiga promenaden. Denna gång rakt ut i ingenstans, på stigar som vi med spänning undrade vart de ledde samt om de var ormfria. Morgontimmarna är en njutning när de första solstrålarna bryter fram. Byborna börjar med sitt morgonbestyr, små eldar tänds, man bär fram vatten och startar matlagningen.
När vi kom tillbaka till huset var frukosten klar. Idag stod det Krabbelurer (söta pannkakor) på bordet samt en burk med jordnötskakor och sesamkakor, ja ni fattar! En perfekt frukost.
Under ronden som idag sköttes av Awudu och Lasse fick vi bra undervisning i de olika sjukdomar som barnen ligger inne för samt dess behandlingar. Känna, klämma, lyssna. Efter ronden var det omläggning och lite andra bestyr. Nya barn strömmade in undersöktes och behandlades.
På eftermiddagen hade Lasse bokat ett möte med Shikimbo (örtmedicinmannen) där han bett honom bjuda in flera av de medicinmän som är verksamma i detta område. Sammanlagt är de 848 stycken men pga. Corona smittan så hade han endast bjudit in ett 20 tal till sitt hem. Avsikten med mötet var att göra dem uppmärksamma på symtomen ett svårt sjukt barn uppvisar så att de snabbt kan föras till sjukhus. Detta gjorde Lasse på ett illustrativt sätt som gav många goa skratt.
På hemvägen handlade vi lite kex som vi direkt ville dela ut till en grupp barn som satt lite längre bort. Sagt och gjort vi delade ut och barnen som först såg väldigt förvånade ut började sedan skratta. Det visade sig att vi hade gått rakt in i en grupp av barn som satt och undervisades i Koranen.
Maria, Tina
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.