På söndag bär det av

På söndag bär det av till Kamakwie Wesleyan Hospital. Som ni kanske kommer ihåg reser jag ner på söndag, och kommer fram efter tre dagar (pust). Den andre april kommer även de tre läkarna Anders, Arvid och Lars till Sierra Leone. Det ska bli så stimulerande att arbeta och lära av mina tre kollegor. Tack vare alla underbara människor har vi fått mycket helt livräddande mediciner bland annat antibiotika som inte går att få i Sierra Leone samt medicinteknisk utrustning som är ytterst värdefull bland annat respiratorer. Bland det absolut mest plågsamma jag har varit med om när jag arbetat i Afrika är barn som inte orkar andas, oftast på grund av svår lunginflammation eller svår malaria. Man ser hur de blir sämre och sämre. Man försöker hjälpa dem med en andningsblåsa men misslyckas ofta. Det kommer att bli så otroligt om vi nu har maskiner för att hjälpa åtminstone en del av dem.
Bilderna:
1. Under packning
2. Nu är nästan all packning klar. De andra läkarna reser från Stockholm och därför är 18 flyttkartonger, packade i par, på väg dit, och detta helt gratis tack vare ett mycket gott hjärta hos en svärson till en av våra vänner.
Stor kram och tack för alla gåvor och pengar vi fått som gör att vi kan fortsätta med detta arbete.
Lasse
=====================================
Bombali Health Development
Swish 9006552
Bankkonto 5003 10 156 03 SEB
Bankgironummer: 900-6552
Plusgiro 90 06 55-2

Leave a Reply

Your email address will not be published.